Tarieven en vergoe­dingen

Tarieven 2023

Eerste mail of telefoon contact met als doel afstemmen  gratis
Intakegesprek, 60 minuten  € 80,00
Individuele kindertherapie (45 – 60 min)  € 80,00
Individuele therapie (60 min)  € 90,00
Individuele therapie EMDR  € 100,00
Oudergesprek (45 – 60 min)  € 90,00
Workshop – preventie  vraag hiervoor een offerte aan
Groepstherapie, per sessie (90 min)/ per persoon  € 70,00
Relatie – Gezinstherapie (75 – 90 min) per gezin  € 125,00
Overleg met derden (langer dan 10 minuten)  € 70,00 per uur
Reiskosten: € 0,19 per km worden doorberekend vanaf 10 km enkele reis, reistijd  € 40 per uur
Uitgebreid inhoudelijk telefonisch contact, mailcontact of whatsappcontact tijdens het therapietraject: €25,- per kwartier.  € 25,00 per kwartier

Alle vergoedingen in één overzicht

Vergoedingen mogelijkheid vanuit de gecontracteerde zorg gemeente Gouda v.a. 2016

Per januari 2015 zijn gemeenten in Nederland verantwoordelijk voor de bekostiging van jeugdhulp binnen de Basis-GGZ tot en met 18 jaar. Groei door Ervaring biedt hulp aan die valt onder de Basis-GGZ, daarom hebben wij contracten afgesloten met alle gemeenten Midden-Holland. Hieronder vallen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Het is hierdoor mogelijk dat de hulp voor uw kind volledig wordt vergoed, mits er sprake was van een doorverwijzing en samenwerking met een Sociaal Team.

Vanaf 2016 mag Groei door Ervaring gecontracteerde zorg leveren vanuit de Gemeente www.NSDMH.nl

Voor niet gecontracteerde zorg vanuit de gemeente zijn er verschillende verzekeraars die dramatherapie vergoeden. Let op, soms wordt dit ‘creatieve therapie’ of ‘vaktherapie’ genoemd. Op www.zorgwijzer.nl vind je informatie over mogelijke vergoedingen. Informeer bij je eigen zorgverzekeraar als je vragen hebt over specifieke vergoedingen.

NFG

De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg is een beroepsvereniging die de kwaliteit van het hulpverleningsproces bewaakt. NFG-hulpverleners zijn geschoold op minimaal HBO-niveau. Doordat NFG-hulpverleners bij de NFG geregistreerd staan, zijn er mogelijkheden om de begeleiding (gedeeltelijk) vergoed te krijgen door de ziektekostenverzekeraar. Je kunt hier kijken om te zien of uw ziektekostenverzekeraar NFG-hulpverleners vergoed. Wil je meer weten over de NFG? Kijk dan op www.de-NFG.nl.

image003

keurmerk_izch_2014-klein

Geen vergoeding?

Ontvang je geen vergoeding (of niet voldoende), dan is er een regeling te treffen. Als de verzekeraar niet vergoedt en je wilt een bedrag betalen naar draagkracht dan is een gesprek hierover mogelijk. Dit houdt meestal in dat je een tot twee keer je bruto uurloon per uur betaalt.

  • Individuele therapie per uur: twee keer je bruto inkomen per uur.
  • Individuele therapie per uur voor een van de partners die samenwonen of getrouwd zijn: jullie bruto gezins-inkomen per uur.
  • Relatietherapie (met beide partners) per sessie van 50-80 minuten: anderhalf keer jullie bruto gezins-inkomen per uur.

Praktische zaken

  • Prijzen worden jaarlijks aangepast.
  • Gemaakte afspraken worden in rekening gebracht, tenzij de afspraak minstens 24 uur van tevoren telefonisch is afgezegd.
  • Er wordt maandelijks een factuur verstuurd.

Ondersteunende en activerende begeleiding vanuit Groei door Ervaring

De begeleiding is flexibel en kan zowel overdag als ’s avonds plaatsvinden. Jouw hulpvraag staat centraal. Wij streven zoveel mogelijk naar maatwerk en kijken niet zozeer naar wat je niet kunt, maar juist naar wat je wel kunt. Van daaruit zoeken we samen naar de begeleiding die je nodig hebt en die bij je past.

Aangezien we begeleiding op maat bieden en de tarieven afhankelijk zijn van de soort begeleiding, het aantal uren en op welke tijd de begeleiding geboden wordt, bespreken we dit graag persoonlijk. Betaal je vanuit een PGB (persoonsgebonden budget), dan wordt er geen BTW in rekening gebracht. Indien je kiest voor therapie of begeleiding aan huis, worden reiskosten ad. € 0,47 per km in rekening gebracht als de enkele reisafstand meer dan 20 km bedraagt.

PGB informatie

De hieronder vermelde PGB informatie is onder voorbehoud van wijzigingen, doorgevoerd door het ministerie van VWS.

Persoonsgebonden budget

Een persoonsgebonden budget (PGB) is een geldbedrag waarmee je zelf zorg, hulp en begeleiding kunt inkopen. Je kiest zelf de hulpverleners en begeleiders uit. Of je huurt een organisatie in, die in jouw opdracht gaat werken. Met hen maak je afspraken over wat er gedaan moet worden, de dagen en uren waarop de hulp voor je werkt en de vergoeding die je daarvoor uit het PGB betaalt. Op die manier houd je zelf de regie over de hulp. Daarmee houd je ook de touwtjes van jouw eigen leven zelf in handen.

Overweeg je om een persoonsgebonden budget aan te vragen? Kijk dan op de website van Per Saldo voor meer informatie: www.pgb.nl. Per Saldo is de belangenvereniging van en voor mensen die verzorging en begeleiding nodig hebben en die dit zelf willen regelen met een persoonsgebonden budget (PGB).

De zorgaanvraag
Neem voor een zorgaanvraag (PGB) contact op met uw gemeente.

Het budget
Je kunt niet meer zelf je budget beheren. Dat is tegenwoordig in handen van het SVB. Je kunt je rekeningen indienen bij het SVB, waarna zij vanuit jouw budget de betaling uitvoeren. Meer informatie vind je op:
www.svb.nl/int/nl/pgb