Systeemgericht

Systeemtherapie betrekt de belangrijkste personen in het leven van de client bij de therapie. Deze therapievorm gaat er namelijk van uit dat de klacht of hulpvraag nooit op zichzelf staat. De directe omgeving en relaties, het systeem, hebben invloed op de klachten.

We werken binnen Groei door Ervaring vanuit een systeemgerichte benadering. Dit betekent dat we naast je relatie met jezelf ook kijken naar je relatie met anderen en je omgeving. Deze manier van therapie zorgt ervoor dat je sneller tot de kern van het probleem komt, herstel sneller gaat en de terugkeer van de hulpvraag verkleind. Je doet het namelijk niet alleen, maar met anderen.

Herstellen doe je samen

Gezinstherapie

Bij veel hulpvragen zijn er negatieve gedragspatronen binnen het gezin. We kiezen er daarom vaak voor om gezinstherapie toe te voegen aan de behandeling. We spreken iedereen binnen het gezin gezamenlijk en daarna spreken we het kind en de ouders apart. Zo maken we een behandelplan waarmee de we negatieve gedragspatronen omzetten in positieve.

Relatietherapie

We zijn gemaakt om in verbinding te staan met elkaar. Dit is alleen niet altijd makkelijk. Problemen binnen de relatie kunnen veel pijn doen en je voelt je eenzaam. Bij onze relatietherapie krijg je inzicht in jullie gedrag en communicatiepatronen naar elkaar toe.

Non-Violent Resistance (NVR)

Non-Violent Resistance is een therapievorm waarbij we ouders ondersteunen om duidelijk stelling te nemen tegen onacceptabel gedrag en om grenzen aan te geven. Via concrete en praktische interventies werken jullie zo aan een nieuwe vorm van gezag. Tegelijkertijd werken we aan verbinding met elkaar en het kind. We richten ons op herstel van onderlinge relaties en creëren van een omgeving waar herstel mogelijk is.

Contextuele therapie

Contextuele therapie kijkt naar welke problemen al generaties lang is doorgegeven en ontvangen. Tijdens deze sessies word je bewust van wat je vanuit huis hebt meegekregen en het effect daarvan op je dagelijks leven.

Ouderbegeleiding

Veel ouders en opvoeders vinden opvoeding een uitdaging. Dit is een veel voorkomende reactie en we willen graag een platform bieden voor ouders een opvoeders om op te voeden. Ons oudercafé is een maandelijkse avond waarbij we telkens een ander thema behandelen.

Online therapie

Systeemgerichte behandelingen bieden we ook aan als online therapie.

Consultatie & advies

Weet je nog niet welke therapievorm voor jou is of wat het beste bij je past? Signaleer je wel verschillende problemen, maar weet je niet of therapie de beste oplossing biedt? Dan gaan we samen in gesprek. Daarbij bespreken we jouw vragen en problemen, doen we onderzoek en vinden de we juiste behandeling.

Dit is een voorlopend traject en wordt niet standaard vergoed. Het wordt alleen vergoed voor de jeugdhulp vanuit gemeenten.

Ouder met een kind op de vloer

Wij werken volgens de beroepscode van de NFG, FVB, SKJ.

Daarbij is de overeenkomst tussen de behandelaar en de cliënt de Algemene voorwaarden van van toepassing. Klik HIER om de voorwaarden te lezen.

Tevredenheidscijfer
Logo van Samenwerkingsverband Effectieve Jeugdzorg Nederland
Logo HKZ kleine organisaties
Logo van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en
Logo Nederlands Instituut voor Psychologen
Logo Kwaliteitsregister Jeugd