Ouders & verzorgers

Groei door Ervaring voor ouders & verzorgers

De ouders & verzorgers van de kinderen die bij ons worden behandeld, ontvangen ook ondersteuning en begeleiding van ons. Onze werkwijze is gericht op langdurig herstel en daardoor betrekken we ook het gezin van het kind. Deze manier van werken zorgt voor de beste ondersteuning van het kind en hun directe omgeving bij de hulpvragen.

We focussen ons tijdens onze individuele- en groepssessies niet alleen op het kind, maar ook op de hulpvragen die jij hebt. Waar loop je als ouder tegenaan? Waar heb je moeite mee of vragen over? Samen kijken we naar oplossingen en geven we jou handvatten waarmee je thuis gelijk aan de slag kan.

Het doel van de therapie is om op een andere manier om te gaan met emoties en gedrag binnen het gezin. Ook leer je meer over welke patronen binnen het gezin leven en hoe je daarmee omgaat.

Voorbeelden waar we bij helpen
  • Crisis- en/of ambulante hulp
  • Grote events in je leven zoals bijvoorbeeld scheiding of ziekte
  • Verhuizing
  • Problemen in de opvoeding
  • Gedragsproblemen van het kind
  • Angst- of stemmingsproblemen bij het kind
  • Leren omgaan met bijvoorbeeld ADHD, autisme of hoogbegaafdheid

Bounz Oudercafé

Eén keer per maand organiseren we ook het Bounz oudercafé. Dit is een gratis online én offline meeting voor ouders en verzorgers. Elke maand bespreken we een ander thema. Voorbeelden van thema’s zijn: Weerbaar opvoeden, media-opvoeding en samengesteld gezin. Bekijk alle info op de pagina van Bounz Oudercafé.

Samen werken aan herstel in relatie met jezelf, anderen & jouw omgeving

Financiering vanuit Jeugdhulp en Basis GGZ

We zijn bij meerdere gemeenten in Midden- en Zuid Nederland aangesloten als zorgaanbieder. Bespreek met je huisarts of GGZ of je een doorverwijzing kan krijgen voor ons.

Ouder met een kind op de vloer

Wij werken volgens de beroepscode van de NFG, FVB, SKJ.

Daarbij is de overeenkomst tussen de behandelaar en de cliënt de Algemene voorwaarden van van toepassing. Klik HIER om de voorwaarden te lezen.

Tevredenheidscijfer
Logo van Samenwerkingsverband Effectieve Jeugdzorg Nederland
Logo HKZ kleine organisaties
Logo van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en
Logo Nederlands Instituut voor Psychologen
Logo Kwaliteitsregister Jeugd