Herstelgericht

Gericht op het herstelproces van de individu, zodat je binnen je eigen mogelijkheden, en met zo min mogelijk professionele hulp, meedraait in de maatschappij. We kijken naar je eigen krachten en mogelijkheden. Hoe ontdek je ze? Hoe ontwikkel je ze? En hoe zet je ze op een positieve manier in?

Motiverende gespreksvoering

Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om mensen te stimuleren hulp te zoeken voor problemen of om een ongezonde levenswijze aan te pakken. Uit onderzoek blijkt dat motiverende gespreksvoering effectief werkt bij problemen zoals depressie, angststoornissen, opvoedingsproblemen en verschillende verslavingen.

Welbevinden

Het doel van welbevinden therapie is om de individuele weerbaarheid en veerkracht te vergroten. Dit gebeurt door je psychologisch welbevinden te versterken. Zo wordt de kans op terugval lager. We baseren ons welbevinden therapie op de 6 pijlers van Huber: doel in het leven, persoonlijke groei, autonomie, omgevingsbeheersing, zelfacceptatie en positieve relaties.

Traumabehandeling

Onze traumabehandeling is voor mensen die last hebben van verwerkingsproblemen rondom trauma. We kijken samen naar het beste traject voor jou. Die kan bijvoorbeeld bestaan uit EMDR (ook online), schrijftherapie, imaginaire exposure en/of imaginaire scripting. Allemaal manieren waarbij we langzaam je trauma onder ogen komen en gedachtepatronen daarover aanpassen.

Directieve therapie

Bij directieve therapie ligt de focus op ‘actie’ en het werken aan concrete doelen, afgestemd op jouw hulpvraag. We hebben een sturende rol en jij neemt opdrachten mee naar huis. Op deze manier boek je zichtbare vooruitgang en werk je stap voor stap toe naar je doel.

Cognitieve therapie

Cognitieve gedragstherapie (CGT) focust zich op het gedrag én de negatieve gedachten die de problemen in stand houden. Denk hierbij aan angsten, depressie, verslaving en eetstoornissen. Met praktische oefeningen leer je disfunctionele en irreële gedachten om te vormen tot positieve gedachten. Dit zorgt ervoor dat je gevoelens en gedachten verbeteren wat leidt tot positieve ervaringen.

Positieve therapie

Het doel van positieve therapie is om de individuele weerbaarheid en veerkracht te doen toenemen via het versterken van psychologisch welbevinden (primair doel), zodat de psychische klachten en kans op terugval verminderen (secundaire doelen). We werken aan bewustwording en versterken van positieve emoties, onderzoeken van waarden, intrinsieke behoeften en talenten, positief omgaan met doelen, onderhouden van positieve relaties, psychologische flexibiliteit én zelfcompassie.

Online therapie

Herstelgerichte behandelingen bieden we ook aan als online therapie.

Consultatie & advies

Weet je nog niet welke therapievorm voor jou is of wat het beste bij je past? Signaleer je wel verschillende problemen, maar weet je niet of therapie de beste oplossing biedt?
Dan gaan we samen in gesprek. Daarbij bespreken we jouw vragen en problemen, doen we onderzoek en vinden de we juiste behandeling.

Dit is een voorlopend traject en wordt niet standaard vergoed. Het wordt alleen vergoed voor de jeugdhulp vanuit gemeenten.

Illustratie van een vlieger met doelstellingen aan de staart

De Groei door Ervaring vlieger laat zien hoe wij te werk gaan

De vier kleuren op de vlieger staan voor onze vier pijlers:

Trauma verwerken
Hechtingsproblemen identificeren en aanpakken
Veerkracht ontwikkelen
Herstel, groei en ontwikkeling

De 6 lintjes staan voor alle onderdelen in je leven waar we aan werken. Zo ben je verzekerd van een goed onderbouwd herstel gericht op de lange termijn.

Wij werken volgens de beroepscode van de NFG, FVB, SKJ.

Daarbij is de overeenkomst tussen de behandelaar en de cliënt de Algemene voorwaarden van van toepassing. Klik HIER om de voorwaarden te lezen.

Tevredenheidscijfer
Logo van Samenwerkingsverband Effectieve Jeugdzorg Nederland
Logo HKZ kleine organisaties
Logo van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en
Logo Nederlands Instituut voor Psychologen
Logo Kwaliteitsregister Jeugd