Traumabehandeling

EMDR

EMDR is speciaal voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring (trauma). Een traumatische gebeurtenis geeft vaak vervelende gevolgen. Samen met een gespecialiseerde therapeut gaan we op een passende manier aan het werk om het trauma te verwerken.

EMDR therapie is een behandelvorm waarbij je een herinnering aan een trauma of ervaring vertelt. Tegelijkertijd gaat de therapeut aan de slag met afleidende stimulansen. Meestal zijn dit handbewegingen, maar het kunnen ook geluiden zijn. Wanneer deze therapie goed past bij jouw situatie, is het vaak een snelle en efficiënte manier om tot positieve resultaten te komen.

Groei door Ervaring heeft EMDR Practitioners. Dit zijn ervaren EMDR therapeuten die zelfstandig in staat zijn EMDR behandelingen bij complexe psychische problematiek uit te voeren.

EMDR is ook online te volgen.

Schrijftherapie

Eén van de manieren waarop we trauma behandelen is met schrijftherapie. Dit is een cognitieve gedragstherapie. Hier wordt door middel van gesprekken het verhaal van het trauma gereconstrueerd en worden de slechte gedachtepatronen over jezelf, de wereld en anderen veranderd. Een opdracht die vaak wordt gebruikt om deze gedachtepatronen bloot te  leggen is door de traumatische gebeurtenis op te schrijven. Naast dat het sneller duidelijk is waar de slechte gedachtepatronen zitten, kan het eindproduct ook gedeeld worden met anderen. Zo kan het trauma beter begrepen worden door anderen en ontstaat er meer begrip in de omgeving voor de traumatische gebeurtenis.