kind

Groei in je basis is er voor alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar die hulp nodig hebben in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. We gaan spelenderwijs ontdekken en Samen oplossingen vinden.

In veel therapieën wordt veel gepraat over problemen. Dat vind je misschien moeilijk. Bij ons ga je al spelend leren. Met behulp van beweging, drama en spel ga je vooral ‘doen’, omdat je juist daardoor veel kunt leren. We werken aan de dingen die je moeilijk vindt. Door bijvoorbeeld rollenspellen te doen, een scène te bedenken, met de poppenkast te spelen of verhalen te maken. Maar we doen ook gezelschapsspelletjes, maken tekeningen, kleien, of hebben gesprekjes. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt.

Wat ga je leren?

Je leert weerbaarder te worden, voor jezelf op te komen, of om te gaan met pesten. Drama en spel helpen je te kijken naar je gedrag, gedachten en gevoelens en leren je iets over jezelf. Wij helpen je hierbij en kijken naar wat je moeilijk vindt en waar je goed in bent!

Therapie omdat je:

  • Een moeilijke periode doormaakt (life event, stress, rouw, verlies, laag zelfbeeld).
  • Gedragsproblemen hebt op school of thuis.
  • Niet goed begrijpt hoe je je voelt (sociaal emotionele problemen).
  • Een diagnose hebt en er mee wilt leren omgaan – leer je eigen gebruiksaanwijzing kennen!

Voor ouders

Als ouder bent u de onmisbare schakel in de behandeling en het veranderingsproces van uw kind. Daarom nemen wij u tijdens de behandelperiode graag mee in de ontwikkeling die uw kind doormaakt. Deze gesprekken zijn bedoeld om u hierover te informeren. Ook is er ruimte voor uw ervaringen, twijfels, emoties en vragen. De behandeling duurt meestal tussen de 3 en 9 maanden. Ons belangrijkste doel is dat u weer met zelfvertrouwen en zekerheid in de opvoeding van uw kind(eren) staat en plezier (her)vindt in het ouderschap. Gesprekken worden apart gepland, los van de therapiesessies van uw kind.

Groei in je basis richt zich ook op kinderen met LVB en VB door therapie en begeleiding van hun ouders.

Therapie voor mijn dochtertje van 9 om te kijken hoe het echt met haar gaat, hoe ze zich door de scheiding heeft geloodst. Ze had last van driftbuien toen ze bij Karien begon. Naarmate de therapie vorderde gingen de driftbuien steeds meer op de achtergrond en werd het gezelliger in huis. Ook ik heb geleerd hoe het anders kan! En benader mijn dochter ook op de nieuw geleerde manier! Kortom, ik ben heel erg blij met het resultaat en ik ben zeer dankbaar voor de therapie!