Kayleigh Ultee

Kayleigh heeft ervaring in het behandelen en begeleiden van kinderen en jongeren met gedragsproblemen. Haar expertise ligt in het krijgen van
een vertrouwensband en daarmee de opening tot hulpverlening te krijgen. Aan de hand van cognitieve gedragstherapie worden de gedragsproblemen in kaart gebracht en tot positieve gedragingen veranderd. De visie van Kayleigh is dat het systeem rondom een kind/jongere veel invloed heeft op de gedragsproblemen die in de loop der jaren zijn ontstaan, daarom zal zij altijd proberen het systeem te betrekken bij de hulpverlening. Dit ook om vooral de behaalde resultaten ook vast te kunnen houden wanneer de hulpverlening is afgerond. Kayleigh werkt vanuit de praktijk in Reeuwijk en op locatie.

Kwalificaties:
– Orthopedagoog
– Aangesloten bij SKJ

Doelgroepen:
– Kinderen
– Jongeren

Aandachtsgebieden:
• Ontwikkelings- en gedragsproblemen
• Emotieregulatie
• Ontwikkelingsstoornissen, zoals ASS en ADHD
• Gezinsproblemen – in samenwerking met de collega’s van Groei door

Ervaring
• Diagnostiek naar Intelligentie en ASS en ADHD

Opleiding:
– Master Orthopedagogiek te universiteit Leiden
– Verkorte opleiding Multi Systeemtherapie

Sinds midden 2017 werk ik vanuit Jeugdbescherming west samen met Karien Snijder en haar praktijk Groei door Ervaring. Karien is geen alledaagse systeemtherapeute, zij werkt zeer out-of-the-box. Karien kijkt naar wat het kind/gezin nodig heeft. Karien maakt gebruik van de ‘Non Violet Resitance NVR’ iets dat goed werkt met name als het gaat om casussen betreffende ontspoorde pubers. Karien weet met haar enthousiasmerende houding gezinnen te verleiden tot hulpverlening.

We hebben gewerkt aan creativiteit. Leren praten over dingen die ik wel of niet wil. Dingen bespreekbaar maken. We hebben gepraat over de thuissituatie .
Het meest heeft me geraakt dingen die ik heb geschreven over de act het verhaal achter het masker. Het verhaal noem ik ok.
Ik kan meer dan ik zelf dacht……het maken van een masker …eerst had ik geen ideeen voelde stress en uiteindelijk was het niet erg. Ik heb alles afgemaakt dat voelde fijn.

Het voelt voor mij fijn dat ik nu een nieuw hoofdstuk kan openen van mijn leven waarin ik mezelf beter kan uiten. Mijn gevoelens kan delen en beter weet hoe ik mij voel. Ik ervaar dat ik meer open ben. Van mijn behandelaar vond ik dat ze out of the box op goeie ideeën kon komen. Andere manier van behandelen vooral vanuit creativiteit was anders en ok.

Ik heb zelf de therapie afgerond omdat ik vind dat de dingen waarom ik kwam , de lasten zoals dingen niet kunnen bespreken, moeite met gevoelens uiten verbeterd zijn. Ik zelf merk dat en mijn vader merkt dat ook.