In de Week van de Opvoeding organiseren de verloskundigenpraktijk Bodegraven en de gezinspraktijk Groei door Ervaring uit Reeuwijk twee ontmoetingsbijeenkomsten voor ouders in het Evertshuis in Bodegraven. Op vrijdagavond 6 oktober nodigen zij ouders van kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar en hun kinderen van harte uit om hun ervaringen te vertellen en te delen. Zaterdagochtend 7 oktober is de beurt aan ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Velen van ons kennen het Afrikaanse gezegde: Je hebt een dorp nodig om een kind op te voeden. Opvoeden doe je nooit alleen en door inzichten en tips te delen help je jezelf en de ander. Verloskundige Esther Kobes en gezinstherapeute Karien Snijder willen ouders graag in de gelegenheid stellen hun verhaal te vertellen. Waar lopen zij tegen aan? Zijn er over en weer gouden tips uit te delen? Esther en Karien kunnen ouders van tips voorzien om hen aan te moedigen en praktisch te helpen groeien in hun taak als opvoeder. Bij de geboorte van een kind beschik je nou eenmaal niet automatisch over alle vaardigheden om de opvoeding goed te laten verlopen. Daarbij komen zoveel factoren die ouders niet in de hand hebben. Wie heeft er niet eens gezucht van ‘Help, hoe doe je dat?’

Het doel van dit interactief, creatief seminar vol spel en beweging is om elkaar beter te leren begrijpen. Waar heeft jouw kind hulp en steun in nodig? En wat heb jij als ouder nodig? Op een creatieve manier gaan de ouders en kinderen met elkaar aan de slag met spel- en bewegingsvormen.

Belangrijke onderdelen zijn elkaars kwaliteiten te ontdekken en je zelfbeeld te versterken. Samen krijgen we tips en handvatten om sterker te staan. Maar we maken natuurlijk vooral ook veel plezier!
Door de interactieve vorm kunnen ook kinderen hun verhaal vertellen. Denk jij dat jouw vader, moeder of opvoeder wel wat tips kan gebruiken….en vind je het leuk om je verhaal te vertellen? Kom dan op vrijdagavond 6 oktober met je ouders naar het Evertshuis.

De bijeenkomst op vrijdagavond 6 oktober van 18.30 tot 20.00 uur is voor ouders van kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar.
De bijeenkomst op zaterdag 7 oktober van 9.30 tot 11.00 uur is voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

De toegang is gratis. Kinderen zijn van harte welkom! Aanmelden kan via karien@groeidoorervaring.nl.