Jongeren

Grip op groei is er voor tieners en jongeren tot 18 jaar die psychische of psychosociale problemen hebben en daarin hulp zoeken.

Je herkent het misschien wel. Het ene moment voel je je fantastisch en het volgende moment zit je niet lekker in je vel. Het kan zijn dat je hulp kunt gebruiken. Misschien gaat het thuis, op school of in het contact met je vrienden niet goed met je. Er met iemand over praten helpt al veel, maar misschien vind je dat juist lastig of heb je iets anders nodig. Dan kan therapie met behulp van spel en drama iets voor jou zijn.

Samen op zoek naar een passende oplossing

Creatieve therapie helpt je gedachten en gevoelens te uiten op een ongedwongen en spontane manier en laat je reageren op verschillende situaties. Zo wordt duidelijk waar je moeite mee hebt en waar je kracht ligt. Ook ontdek je hoe je daar beter mee om kunt gaan. Er bestaan allerlei werkvormen, zoals het bedenken van theaterstukken, het doen van rollenspellen, maar ook non-verbale spelvormen. Het kan zijn dat een andere vorm van therapie beter bij jouw situatie of hulpvraag past. Samen gaan we op zoek naar een passende behandelvorm en oplossing voor jouw probleem.

Voorbeelden van doelen

Tijdens korte trajecten (op wekelijkse basis) ga je doelgericht aan de slag. Voorbeelden van jouw doelen kunnen zijn:

  • Je emoties beter begrijpen en er goed mee weten om te gaan.
  • Jezelf beter kunnen presenteren en je zelfverzekerder voelen.
  • Beter leren communiceren en omgaan met de mensen om je heen.
  • Verwerken van verlieservaring vanwege scheiding, overlijden, trauma.
  • Leren omgaan met je eigen beperking (o.a. autisme, ADHD).

Staat jouw behandeldoel er niet bij, of heb je vragen over welke hulp je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op.

Groei door Ervaring helpt jou grip te krijgen op je groei.