Intensieve Ambulante Gezins­­behan­deling 

Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) – systeemtherapie  is erop gericht om de eigen kracht van jullie gezin te versterken, met behulp van jullie eigen netwerk. De vragen van de ouders én de kinderen staan centraal. Groei door Ervaring heeft een activerende, stimulerende rol. Wij begeleiden het gezin zoveel mogelijk bij het vinden van eigen oplossingen. Jullie veiligheid staat hierbij steeds voorop.

Doelen Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling:

  • Het creëren van een prettig en veilig gezinsklimaat.
  • De opvoedingskracht van de ouders vergroten.
  • Probleemgedrag verminderen.
  • Leren omgaan met de (on)mogelijkheden van een LVB (bij ouder of kind).
  • Versterken en onderhouden van sociaal netwerk.
  • Ontwikkelen van praktische vaardigheden (financiën, huishouding, partnerrelatie en individueel welzijn).
  • Een (dreigende) uithuisplaatsing voorkomen of thuisplaatsing realiseren.

We doen wat nodig is

Wij verlenen hulp die goed aansluit op jullie vraag. Met Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling bieden we precies de behandeling die nodig is om verder te komen. Als het mogelijk is schakelen we over naar lichtere vormen van hulpverlening, samen met andere zorgpartners in de buurt.

Het was fijn om met het hele gezin gezamenlijk onze issues aan te pakken met positief resultaat. Dank aan Karien en Laura

Wij zijn bij Karien terecht gekomen i.v.m. gedragsproblematiek van onze zoon van 8 jaar. We hebben intensieve gezinsbegeleiding. Karien leert ons hoe om te gaan met het gedrag van onze zoon. Karien is een persoon die heel kundig is en weet waar en hoe ze een gezin moet ondersteunen, is duidelijk, recht door zee, kundig en voert de therapie bij het kind op een speelse, toneel achtige manier uit, waardoor het voor het kind heel leerzaam maar ook duidelijk is.

Karien heeft ons dit voorjaar in een paar avonden als gezin weer “op de rails”gezet. We hebben de training “Non Violet Resitance NVR” gevolgd, omdat we de grip op het gedrag van onze jongste zoon y (11) kwijt waren. Met heldere inzichten, goede (confronterende)  feedback en doormiddel van korte rollenspellen kwamen we tot inzicht en herstel van ons ouderschap! . Geen uren praten en terugkijken, maar kijken naar gedrag, samenhang en oplossingen. Elke avond gingen we met nieuwe inzichten naar huis en stof om over na te denken!