Gezin

Soms maak je in een gezin ingrijpende gebeurtenissen mee. Ziekte, echtscheiding, verhuizing, verslaving of problemen in de opvoeding kunnen veroorzaken dat je het gevoel hebt in een vicieuze cirkel te belanden waar je zonder hulp van buitenaf niet meer uitkomt. Relatie- en gezinsbehandeling in je eigen omgeving kan dan nieuwe perspectieven bieden.

Waar is de hulp op gericht?

Relatie- en gezinstherapie in de eigen thuisomgeving richt zich op het vergroten van competenties van gezinsleden. Een belangrijk doel van de therapie is het aanleren en oefenen van nieuwe of alternatieve vaardigheden om met emoties en gedragingen binnen jullie gezin om te gaan. Ook krijgen jullie meer inzicht in onderliggende patronen of onbewuste thema’s. De hulp is gebaseerd op het versterken van positieve krachten, waarbij de mogelijkheden en alle potentiële hulpbronnen jullie benut worden.

Scheiding?

Een scheiding is nooit makkelijk en beïnvloed het hele gezin. Het kan zijn dat er specialistische hulp nodig is om de verandering voor iedereen een plek te geven. Wij bieden specialistische en professionele hulp. In het proces zetten we de kinderen voorop en daarbij is de relatie tussen ouders ook belangrijk.

Binnen scheidingen specialiseren we ons in gezinnen waarvan één van de ouders niet meer of heel weinig in beeld is. Dit heeft veel effect op het kind/de kinderen en ze hebben een grote kans op trauma. Wij gaan samen met de verwijzer actief op zoek naar manieren om de scheiding te verwerken, te herstellen en hen te leren ontdekken dat ze niet alleen staan.

We hebben kennis in huis van veel verschillende therapietechnieken en kunnen zo een behandeling aanbieden die de kinderen op zowel kort als lang termijn helpt om te gaan met de scheiding.

Hoe gaan we te werk?

In de behandeling ligt onze focus altijd op het hele gezin. Alle leden van het gezin (en soms ook naaste familieleden) worden zoveel mogelijk betrokken bij het proces van hulpverlening. Afhankelijk van de hulpvraag maken we gebruik van diverse technieken. Onder andere familieopstellingen, psychodrama, gedragstherapie, spel en beweging en improvisatie.

Kennismaking

Hebben jullie behoefte aan meer informatie over gezinsbegeleiding, of willen jullie een afspraak maken? Graag bespreken we in een (telefonisch) kennismakingsgesprek wat de achtergrond van de hulpvraag en (gezins)situatie is. Aanmelden kan ook via info@groeidoorervaring.nl.

Ik begon mijn therapie alleen, om deze na een aantal sessies samen met mijn man voort te zetten. Wat ben ik Karien dankbaar dat zij doorzag dat dit nodig was. Het heeft ons huwelijk gered en verrijkt. Karien gaat door totdat zij bij de kern is, ze heeft een bijzonder sterk analytisch vermogen, is direct en doortastend. Er ging geen sessie voorbij of we hadden wel iets geleerd over onszelf en elkaar, de rollenspellen hebben geholpen om te oefenen en te ontdekken wat effecten van bepaald gedrag zijn. Karien is naast een vakvrouw een mooi en liefdevol mens. Voor ons persoonlijk was het waardevol dat we met Karien ons geloof konden delen. En oh ja, had ik al gezegd dat ze een gezonde dosis humor heeft? We hebben er niet alleen gehuild maar ook gelachen ;). Kortom, een aanrader!

Workshops voor jong en oud

Groei door Ervaring verzorgt ook praktische en inspirerende workshops en seminars voor groepen!