Directieve therapie en positieve psychologie

Doelgerichte behandelmethoden op maat

Directieve therapie

Bij directieve therapie ligt de focus op ‘actie’ en het werken aan concrete doelen, afgestemd op jouw hulpvraag. Bij het verwezenlijken van die doelen hebben wij een sterk sturende rol. Je krijgt opdrachten mee naar huis. De kans op het slagen in deze opdrachten, en het gevoel van succes dat daaruit volgt, is groot. Op deze manier boek je zichtbare vooruitgang en werk je stap voor stap toe naar je doel.

Directieve therapie wordt ingezet bij veel verschillende soorten klachten, zoals fobie, depressie, relatieproblemen, persoonlijkheidsstoornissen, angsten en dwangstoornissen. Ook bij psychosomatische klachten (de lichamelijke uiting van psychische problemen) kan directieve therapie helpen. Geschikt voor kinderen, volwassenen, relaties en gezinnen.

Positieve psychologie

Hand in hand met directieve therapie gaat de positieve psychologie. In plaats van een focus op klachten, richt deze nieuwe stroming binnen de psychologie zich liever op de sterke kanten van een persoon. Deze aanpak kan zelfvertrouwen verbeteren, stress en problemen verminderen en het algehele gevoel van geluk vergroten.

Net als bij directieve therapie, is positieve psychologie heel concreet. Door middel van makkelijk toepasbare opdrachten worden vaak zichtbare resultaten geboekt. De optimistische, laagdrempelige aard van positieve psychologie zorgt ervoor dat deze aanpak, net als directieve therapie, voor iedereen geschikt is.

Wij werken volgens de beroepscode van de NFG, FVB, SKJ.

Daarbij is de overeenkomst tussen de behandelaar en de cliënt de Algemene voorwaarden van van toepassing. Klik HIER om de voorwaarden te lezen.

Tevredenheidscijfer
Logo van Samenwerkingsverband Effectieve Jeugdzorg Nederland
Logo HKZ kleine organisaties
Logo van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en