Opvoeden is vooruitkijken!

In de Week van de Opvoeding organiseren de verloskundigenpraktijk Bodegraven en de gezinspraktijk Groei door Ervaring uit Reeuwijk twee ontmoetingsbijeenkomsten voor ouders in het Evertshuis in Bodegraven. Op vrijdagavond 6 oktober nodigen zij ouders van kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar en hun kinderen van harte uit om hun ervaringen te vertellen en te delen. Zaterdagochtend 7 oktober is de beurt aan ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Velen van ons kennen het Afrikaanse gezegde: Je hebt een dorp nodig om een kind op te voeden. Opvoeden doe je nooit alleen en door inzichten en tips te delen help je jezelf en de ander. Verloskundige Esther Kobes en gezinstherapeute Karien Snijder willen ouders graag in de gelegenheid stellen hun verhaal te vertellen. Waar lopen zij tegen aan? Zijn er over en weer gouden tips uit te delen? Esther en Karien kunnen ouders van tips voorzien om hen aan te moedigen en praktisch te helpen groeien in hun taak als opvoeder. Bij de geboorte van een kind beschik je nou eenmaal niet automatisch over alle vaardigheden om de opvoeding goed te laten verlopen. Daarbij komen zoveel factoren die ouders niet in de hand hebben. Wie heeft er niet eens gezucht van ‘Help, hoe doe je dat?’

Het doel van dit interactief, creatief seminar vol spel en beweging is om elkaar beter te leren begrijpen. Waar heeft jouw kind hulp en steun in nodig? En wat heb jij als ouder nodig? Op een creatieve manier gaan de ouders en kinderen met elkaar aan de slag met spel- en bewegingsvormen.

Belangrijke onderdelen zijn elkaars kwaliteiten te ontdekken en je zelfbeeld te versterken. Samen krijgen we tips en handvatten om sterker te staan. Maar we maken natuurlijk vooral ook veel plezier!
Door de interactieve vorm kunnen ook kinderen hun verhaal vertellen. Denk jij dat jouw vader, moeder of opvoeder wel wat tips kan gebruiken….en vind je het leuk om je verhaal te vertellen? Kom dan op vrijdagavond 6 oktober met je ouders naar het Evertshuis.

De bijeenkomst op vrijdagavond 6 oktober van 18.30 tot 20.00 uur is voor ouders van kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar.
De bijeenkomst op zaterdag 7 oktober van 9.30 tot 11.00 uur is voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

De toegang is gratis. Kinderen zijn van harte welkom! Aanmelden kan via karien@groeidoorervaring.nl.

 

 

Opvoeden is vooruitkijken! 2017-10-13T12:53:15+00:00

Spelend groeien bij Groei door Ervaring

Leren en ontwikkelen gaat makkelijker op een creatieve, speelse manier, is de ervaring van creatief therapeut Karien Snijder. Voor kinderen van acht jaar en ouder is er daarom de creatieve speltherapie ‘Erwassus’.

Deze vorm van speltherapie is bedoeld voor kinderen die te maken hebben met uitdagingen op het gebied van zelfvertrouwen, school of het uiten van emoties. Vanuit een actieve, creatieve aanpak leren kinderen oplossingsgericht denken, coöperatief leren en geweldloos communiceren. De creatieve speltraining wordt gegeven door Karien Snijder. Zij is creatief therapeut, dramadocent en dramatherapeut. De therapie wordt gegeven in een groep van minimaal vier en maximaal acht kinderen. De therapie kost negentig euro en wordt gegeven op maandagmiddag van 15.30 tot 16.45 uur op het adres Pasteurstraat 6 in Reeuwijk.’Erwassus’ start op 4 april en wordt afgesloten op 30 mei met een eindpresentatie die om 16.00 uur begint. Aanmelden karien@groeidoorervaring.nl / 06 53401121

Spelend groeien bij Groei door Ervaring 2016-03-14T16:44:11+00:00

Groei door Ervaring gecontracteerd door Gemeente Gouda voor leveren van zorg jeugd – 2016 – 2017

Per januari 2015 zijn gemeente in Nederland verantwoordelijk voor de bekostiging van jeugdhulp binnen de Basis- GGZ tot en met 18 jaar – www.nsdmh.nl

Vanaf 2016 mag Groei door Ervaring gecontracteerde zorg leveren vanuit de Gemeente.

Daarnaast mogelijkheden voor de wet WMO om zorg en begeleiding aan te bieden.

Groei door Ervaring biedt hulp aan dat valt onder de basis- GGZ. Hierdoor word de hulp vanuit de gemeente vergoed. Het is hierin noodzakelijk dat u een doorverwijzing heeft van een verwijzer. Wanneer u een doorverwijzing heeft van bijvoorbeeld een huis-of jeugdarts, CJG of het Sociaal Team, zal uw gemeente de factuur voor uw behandeling ontvangen.  De verwijsbrief dient uiterlijk het tweede ( behandel) contact in bezit moeten zijn van Groei door Ervaring. Bij ouder dan 19 kunnen we in overleg kijken welke mogelijkheden er zijn vanuit de verzekeraar of aanvullende mogelijkheden WMO.IMG_2514

Groei door Ervaring gecontracteerd door Gemeente Gouda voor leveren van zorg jeugd – 2016 – 2017 2017-08-31T13:10:25+00:00

Workshop voor ouder en kind – doel : empowerment en creatieve ontmoetingen om verbinding te versterken.

IMG_2069

Een uniek, interactief seminar vol spel, ervaring,  wat je niet mag missen als je van creativiteit en spelen houdt!  

Dit Seminar is speciaal bedoeld voor iedereen vanaf basisschool waarin je samen met je (pleeg) vader , ( pleeg) moeder, Buddy of maatje.  Een aktief’ervaringsgericht’creatief seminar waar je samen met elkaar een  ‘splash’ van ervaringen en ontmoetingen aan de ‘lijve’ zal ervaren!

Workshop voor ouder en kind – doel : empowerment en creatieve ontmoetingen om verbinding te versterken. 2017-08-31T13:10:25+00:00

Workshop voor ouder en kind

 

Workshop –  Ik ben ik…ik ben Goud waard….jij bent jij…jij bent Goud waard

Maximaal 60 kinderen vanaf 9 jaar en 60 volwassenen 

Ik ben ik….ik ben GOUD waard…jij bent jij…jij bent…GOUD waard.

Het gevoel “GOUD” te zijn en zelf initiatieven te mogen nemen draagt bij aan zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.  Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Werken aan karakter en doorzettingsvermogen. WEET WIE JE BENT Weet je waar je goed in bent,  wat jouw identiteit en eigen-(wijs)heid is?  Ontdek jouw unieke talenten……Juist binnen een gezin, ongeacht hoe je gezinssamenstelling is, is het fijn te weten hoe jij kunt samenwerken!

…. jij mag 1 volwassene mee nemen bijv.,  ( pleeg)vader – (pleeg)moeder – opa – oma – grote ( stief)  broer/  ( stief) zus – noem het maar he maar op…allerbelangrijkste. In deze workshop ga je aan de slag met  inspirerende, ervaringsgerichte oefeningen, en hebben een positieve insteek en richt zich op oplossingen.  Leer hoe je het verschil kan maken, ontwikkel zelfvertrouwen en veerkracht.  Bereik jouw doel en wees succesvol op jouw eigen manier.

Workshop;  Klaar voor de start????!!!!

Maximaal 50 kinderen vanaf 9 jaar en onbeperkt aantal volwassenen

Ben jij tussen de 10 en 12 jaar of ben jij vader, moeder, opa, oma, maatje van……en wil jij nadenken en onderzoeken hoe je geloven in en om het huisgezin kunt verrijken en verdiepen,  dan is dit een seminar voor jou, jullie! In dit seminar ga je een stukje samen en stukje apart aan de slag met ……Werk en bouw mee in het  gezin waar jij opgroeit…..hoe geeft je dit vorm en wat sluit aan bij jouw manier van geloven? Ook als je niet past binnen een ‘doorsnee’ is het een leuke uitdaging om eens praktisch na te denken welke gedachten, ideeën en verlangens jij hebt om het geloven  in huis praktisch en levend te maken. Een seminar waar nieuwe ervaringen, kennis en inzicht over geloven en samenleven centraal staan. Een praktisch seminar waar jij welkom bent met je vader, moeder, opa, oma, je maatje…..Nieuwsgierig…..geef je snel op want er kunnen maximaal 50 kinderen aan mee doen…..voor de volwassene is er geen limiet dit keer!

Workshop: Op humoristische, creatieve manier kijken naar thema’s rondom…… Als het thuis anders…. loopt!

Ouders en kinderen samen vanaf 9 jaar. Een show waarbij gespeeld en vanuit drama gekeken zal worden naar tal van kwesties. Oplossingen met elkaar bedenken en uitspelen. Over uitdagingen en emoties om zaken aan te voelen, te bespreken. Als het thuis eens even niet lekker loopt, wat moet je doen, wie kan je helpen en wat moet je laten, staat hier centraal. Een actieve workshop waar je gaat ervaren, beleven en elkaar helpt in het vinden van nieuwe manieren om moeilijke zaken te bespreken maar waar je ook samen veel zal lachen omdat de rollen omgedraaid zullen worden……Ben jen nieuwsgierig….neem dan contact op.

Workshop voor ouder en kind 2015-09-22T12:19:04+00:00

ontmoetingsdagen

Ontmoetingsdagen zijn speciaal bedoeld voor vrouwen die een relatie hebben (gehad) met een man die seksverslaafd is (geweest). Ook als je vermoed dat je partner seksverslaafd is, of als je partner je op een andere manier ontrouw is (geweest), ben je welkom om aan deze ontmoetingsdag deel te nemen.

Wil jij graag andere vrouwen ontmoeten die in een soortgelijke situatie verkeren als jij? Ben je op zoek naar een plek waar je je vragen en verhaal kunt delen? Wil je nieuwe inzichten op doen? Of heb je behoefte aan bemoediging en hoop? Dan ben je van harte welkom op deze dag!

Workshop: dramatherapie
In deze workshop maak je kennis met dramatherapie, een bijzondere vorm van therapie waarbij het ervaren helemaal centraal staat. Drama kan je helpen om nog beter zicht te krijgen op je eigen situatie en patronen in je leven, waarna je stappen kunt zetten om tot verandering te komen. In twee verschillende werkvormen ervaar je hoe mede-afhankelijkheid eruit kan zien in de praktijk, waarom je nou eigenlijk reageert zoals je doet, en welke behoeften en patronen daaraan ten grondslag liggen.

ontmoetingsdagen 2017-08-31T13:10:25+00:00

Opwekking 2015

Breuklijn…….

Waar bouw je op  als je bent beschadigd ?

De genezing van innerlijke wonden is net zo belangrijk als de genezing van lichame­lijke wonden. Je kunt afwijzing omschrijven als het ‘ontzeggen van liefde’. Dat kan op verschillen­de manieren blijken. Je wordt geweigerd, gemeden, verwaarloosd, afgekeurd, ver­trapt of genegeerd. Afwijzing is een wond in je ziel. Het heeft grote invloed op je gedrag, je houding en meningen. Het kan grote emotionele spanningen geven en zelfs lichamelijke klachten. Kortom, het maakt je ziek! Stilstaan bij verwonding maar verlangend vooruit zien op zoek naar handreiking gericht op vernieuwing, troost, aanraking en  een stap richting herstel staan in dit seminar centraal.

Seminar tijdens conferentie Opwekking 2015

Opwekking 2015 2015-07-02T08:42:09+00:00