gezin 2017-08-31T13:10:24+00:00

Soms maak je in een gezin ingrijpende gebeurtenissen mee. Ziekte, echtscheiding, verhuizing, verslaving of problemen in de opvoeding: het kan er de oorzaak van zijn dat je het gevoel hebt in een vicieuze cirkel te belanden waar je zonder hulp van buitenaf niet meer uitkomt. Relatie- en gezinsbehandeling in je eigen omgeving kan dan nieuwe perspectieven bieden.

Waar is de hulp op gericht?

Relatie- en gezinstherapie in de eigen thuisomgeving richt zich op het vergroten van competenties van gezinsleden. Een belangrijk doel van de therapie is het aanleren en oefenen van nieuwe of alternatieve vaardigheden om met emoties en gedragingen binnen het gezin om te gaan. Ook krijgen deelnemers meer inzicht in onderliggende patronen of onbewuste thema’s. De hulp is gebaseerd op het versterken van positieve krachten, waarbij de mogelijkheden en alle potentiële hulpbronnen van de gezinsleden benut worden.

Hoe ga ik te werk?

In de behandeling ligt mijn focus altijd op het hele gezin. Alle leden van het gezin (en soms ook naaste familieleden) worden zoveel mogelijk betrokken bij het proces van hulpverlening. Afhankelijk van de hulpvraag maak ik gebruik van diverse technieken, onder andere familieopstellingen, psychodrama, gedragstherapie, spel en beweging en improvisatie.

Kennismaking

Heb je behoefte aan meer informatie over gezinsbegeleiding, of wil je een afspraak maken? Graag bespreek ik in een (telefonisch) kennismakingsgesprek wat de achtergrond van je hulpvraag en (gezins)situatie is. Je kunt je ook aanmelden via karien@groeidoorervaring.nl.

Workshops voor jong en oud

Groei door Ervaring verzorgt ook praktische en inspirerende workshops en seminars voor groepen!
Klik hier voor een impressie van New Wine 2014.